Hát igen, vannak dolgok, amik javíthatatlanok. Mindenki arról beszél, hogy legyünk büszkék arra, hogy magyarok vagyunk. Én inkább kifejteném, hogy mikor szégyellem magam a világban magyarságomat.

Igazából az egészet egy kulcstéma köré szeretném csoportosítani. A magyaroknak röviden összefoglalva hol állnak a világban. A magyarok jók mindenben, amiben nem, abban mások csalnak, vagy csak balszerencsénk van. Mindezek ellenére mindenben mi vagyunk a királyok.

Ebben a bejegyzésben amúgy sok lesz az általánosítás, és ez is ugyanúgy beleépül a dologba. Elmagyarázom. Amikor szóba kerül hogy minden magyar pl. fukar, szarkedvű és nem vendégszerető, akkor megy a magyarázkodás rögtön, hogy de én nem, meg hogy ne általánosítsunk, mert lehet hogy a 99%-a az embereknek soha nem adott még pénzt hajléktalannak (olyannak, aki megérdemli), de ha kérdés van, mindenki az egy százalékba tartozik. De ha abban általánosítunk hogy a magyarok társasági lények vagy hogy szeretik a mákos gubát és a déli harangszót (WTF ez a mi nagy erényünk?) akkor persze hű magyarok vagyunk és igen, piros-fehér-zöld, jeeee!

És ezzel mindjárt át is térek a következő pontra. Tudom jól, hogy az eddigiekre sokan úgy reagálnak majd, hogy köcsög vagyok, mert miért nevezem magam magyarnak, meg úgy általánosságban nincs igazam. Egy kicsit se gondolnak bele, mert mi vagyunk a magyarok, akiket mindig megtámadott tatár, török, labanc, német és szovjet, szörnyű a sorsunk és még a hazánk 2/3-át is lenyúlták a csigazabálók... ez mind igaz... de miért kéne ettől a legjobbnak lennünk? A világban van kerekítve 200 ország. Ha a 40-edikek vagyunk, az nem jó? Ha 99-edikek vagyunk akkor jobbak vagyunk az átlagnál. De nem, mi a legjobbak vagyunk mindenben, amiben meg a legrosszabbak, az vagy egy szar kategória, vagy egy értelmetlen sportág, stb.

Ott van például a sokat emlegetett magyar foci. A magyarok a hivatalos világranglista alapján a 48. helyen állnak (ennek is utánanéztem). A lista 88. helyén állnak sógoraink, labanc barátaink, az osztrákok. Síelésben (erre nincsenek hivatalos adataim) az osztrákok az elsők, a magyarok saccra az 50. helyen állhatnak. Kézilabdában szintén nem hivatalosan kb. 6. helyen állunk, míg az osztrák csapatról infót se találtam de nem lehetnek olyan rosszak. Konklúzió: miért van az hogy a magyar bogyókergető-válogatott meccseit hatalmas érdeklődés övezi, de mondjuk NB1-es kézilabda, vízilabda vagy jégkorong-meccsek helyett NB2-es (NB KETTŐ!!!) focimeccseket nézhetünk, mert ugye a Markotabödöge - Csajágaröcsöge meccs sokakat érdekel. Ezzel szemben az osztrák közszolgálati tévén télen reggeltől estig azt nézhetik a nézők, ahogy a sportolóik darabokra szaggatják a világ más részéről érkezetteket. No nem akarok átmenni foci-utálásba, de még egyet muszály.

Honnan tudod hogy magyar focimeccset nézel?
22 furcsa hajú és megkérdőjelezhető nemű ember sétál 90 percig egy szotyigyűrűbe fogott hiányos füvű placcon...

Aztán most nem akarok a politikába belemenni, de asszem Magyarországon most 3 párt van. Van a fúj-Feri, a fúj-Viktor, meg a fúj-Feri-fúj-Viktor. Senki nem mutat fel semmit, csak hőbörgi hogy a másik milyen szar. Az MDF kampánya most baromi jó. Felrakják hogy piros Pinocchio, narancs Pinocchio, ezek nem kellenek, változás kell. Hát kösz' Kalapos Ibike erre én is rájöttem, de mi a töcsöt változtatnátok ti? Erre nincs válasz. Gyakorlatilag az a kampány, hogy ha mind2-t szarnak találod, szavazz rájuk annak ellenére hogy ők is szarok.

Amúgy is most már ideje volt Ferinek, hogy eltakarodjon, nem azért mert ő olyan rossz volt, hanem mert ő a casus belli. Az elkúrás után kellett volna lemondani, nem azért, mert elkúrta, hanem mert intelligens ember tudta, hogy ez lesz amíg el nem tűnik, és mert minden statisztika azt mutatta, hogy ha 2010-ig marad nem hogy nem nyerik meg hanem be sem kerülnek a balra ment-be. NA. POLITIKA OFF.

A munkamorállal ugyanez a helyzet. Nem nagyon látok olyan magyart, aki szeretne dolgozni, illetve valamennyire tiszteli a munkáját, és törtetne. Ha 200000-et keres, akkor a főnökkel van baja, ha csak napi 6 órát akkor szolgálati autó nincs, ha meg puccos az iroda akkor kajautalvány nincs, stb. Ha meg választhatna hogy napi 8 órát dolgozzol 160ezerért, vagy 10et 200ért akkor nem hiszem hogy sokan a 2.at választanák, mert vagy lusták, vagy le se szarják a munkájukat, és akik leszarják, azok ne csodálkozzanak hogy olyan helyzetben van az ország amilyenben van.

Persze rengeteg jó is van Magyarországon, szeretek is itt élni, de bárcsak lenne pénzem lelépni :D

Például jó a sör :D

Majd egyszer leírom a többit is.

Minden jót!

A bejegyzés trackback címe:

https://nitroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr441034183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

icob84 2009.04.01. 10:52:09

A politikai részében a megnevezések meg a "fúj... " pártok nagyon tetszenek... Kalapos ibike :D XD

Lecgo 2012.05.24. 18:30:55

Most 2012-őt írunk és 95.000.- a havi fizetésem...MAGYARORSZÁG UTÁLLAK!!!
Gusztustalan ez az egész ország és a magyarok is ahogyan viselkednek egymással főleg külföldön!

BarmyArmy 2012.08.04. 18:19:36

Majd még említsd meg meg azt amit a retkes Média művel,az Rtl klub meg Tv2, a Fókusz meg Reflektor szarjaival illetve a Sztárjainkkal pl:Győzike, Pákó, Benkő Dani,illletve kihagytad a rasszizmust ami itthon van (engem is elért pedig nem voltam az)de azzá tettek a tisztelt kisebbségi barátaink,említsd még meg a gázt (benzint)amit már nemtom meddig óhajtanak emelni jó hogy nincs semmire se kereslet a kibaszott adókkal jah igen levegő adó nemlessz?ha már csekk adó van?,igen mi van még jah a környezet miért nem szedetik össze az út mentén a szemetet a katonákkal rendőrökkel vagy mittomén kikkel ember van bőven emelett de jó volna ha nem kellene benzint tankolni hanem napraforgó olajjal is mehetnénk csak a tisztelt képviselőink nem akarják a környezetet óvni mert elveszne emiatt a pénz a (kincstárból) bezzeg a cigit alkoholt emeli úgyis bús bajában azt szívja-issza a Magyar;Még kihagytam azt hogy minden ismerősöm lép inen lefele mert ami ma ittvan az hát felér egy kisebb polgálháborúval amiket fentébb említettem ehhez adódnak hozzá még a többi dolgok,(az emberek emberekkel való bánásmódja hozzáállása)
süti beállítások módosítása