Eljött a pillanat, most a kedvenc hobbim (vagy a legkevésbé jövedelmező munkám) közben eszembe ötlő gondolatokat osztanám meg veletek. Most egy (viszonylag) sikeres verseny története következik.

INFÓK: Nevezési díj: 6$  Hely: Party Poker  Indulók: 413  Helyezés:? Nyeremény:? A verseny típusa shootout, azaz nincs összeültetés, minden 10 fős asztalról az első 3 jut tovább a következő fordulóba, összesen 4 forduló van.

Az első forduló vidáman kezdődött:

http://www.pokerhand.org/?3499603 -- Itt az AJ játékát végképp nem értem, egyszerűen nincs lehetőség rá hogy jobb legyen nálam, az allinemre simán el kellett volna dobnia. Szerencsére dupláztam, így magabiztos előnyre tettem szert.

http://www.pokerhand.org/?3499620 -- Ez egy gyökér játék volt tőlem, bár arra a 40-es hívásra hülye lettem volna eldobni a lyuksort, még akkor is ha kint volt a full-esély. Riveren azért nem mertem visszaemelni, de kárpótolt az a két okos ember aki kifizetett egy-egy árva hatossal a kezében. (Ja és mivel kint volt két 6-os így összesen 5% esélyem volt, de azért bejött)

http://www.pokerhand.org/?3499645 -- No comment.

http://www.pokerhand.org/?3499657 -- Easy játék. Gyakorlatilag esélytelen hogy verjen. Ráadásul még ha véletlenül lemákolt volna valahol, akkor se vesztettem volna sokat így a dobás fel sem merült.

http://www.pokerhand.org/?3499679 -- Tipikus tight-weak játék. Még be sem próbálkozott egy emeléssel hogy megnézze mim van. Én bepróbálkoztam. És nyertem. És ha elfogadtok tőlem egy jótanácsot, ilyen helyzetben !kötelező! az emelés, mert nem fog egy gyenge ásszal vagy tízes párral lecallolni ha már egyszer checkelt. Amit itt szorongat az vagy egy KQ vagy egy 55-szerű közepes pár.

Ezután már lazán becsorogtam a második fordulóba a 3. helyen. Ott az eleje felé egy érdekes leosztás volt.

http://www.pokerhand.org/?3499706 -- Kegyetlenül, ostobán buta és értelmetlen játék tőlem utólag belegondolva. Mondjuk a dobás és az allin volt a két választható lehetőség, és tény hogy ha az ász párt el tudom dobatni, (lol) akkor jó döntést hoztam volna. Így sajnos muszály volt lemákolni :)

http://www.pokerhand.org/?3499728 -- brutálisan erős flop, itt próbáltam blöffnek látszót emelni, de sajnos nem fizetett ki.

http://www.pokerhand.org/?3499760 -- tökéletes float-szituáció. A turnon történő check-raise egyértelműen elárulja hogy itt bizony vagy flushöm vagy sorom van. Sajnos egyik sem volt, más kérdés hogy szerintem így is nálam volt a nyerő lap.

És ezennel véget ért a második forduló, második helyen, jó helyzetben jutottam be.

Itt rendes hullámvasutazásba kezdtem. Kis kasszákat játszottam meg, kerestem a megfelelő szituációt.

http://www.pokerhand.org/?3499802 -- hát megjött ez a szituáció is. Valami hihetetlenül hülye emberek is léteznek és játszanak pókert. Hogy mi alapján gondolta hogy az A8-cal nyerni tud, ötletem nincs, de szerencsére kiejtettem és átvettem a vezetést. Ezután sebességet váltottam és az ellenfelek befeszülését figyelve agresszorkodni kezdtem. Elkezdtem gyakorlatilag lemészárolni az asztalt. Sajnos ez a parti megakadályozott.

http://www.pokerhand.org/?3499831 -- Sajnos ez a parti megakadályozott. Elkerülhetetlen lapütközés. Ki is eshettem volna, de szerencsére sokkal több zsetonom volt mint bárki másnak.

Szerencsére nem vesztettem el a türelmemet, visszavettem a vezetést, és bemasíroztam a döntőbe!

Sajnos itt röviden összefoglalva a {rossz játék, pech, lapütközés} mindenféle permutációját szenvedtem el. Kieső partim: http://www.pokerhand.org/?3499882 -- ez nem jött össze.

Összességében a 8. helyen végeztem, 53$-t zsebre téve. Aminek még örülök az az hogy ez pont egy olyan verseny ahol az első is "csak" 156$-t nyert tehát olyan vészesen sokat nem vesztettem.

Remélem volt türelmetek végigolvasni, cserébe megígérem hogy nem büntetlek titeket több póker-bejegyzéssel

A flop legyen veletek!

A bejegyzés trackback címe:

https://nitroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr37788049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása