Sick...de tényleg

2009.08.27. 12:50

Hát, annyit tudok elmondani, hogy szar a nyár utolsó(előtti) hetében betegnek lenni. A betegség az télen stílusos, akkor be lehet feküdni a takaró alá, augusztus 22.én viszont ott megdöglesz, máshol meg ráz a hideg, közben izzadsz, stb...idegesítő és kész.

Ami még poén, az a gyógyszerezés. Egyrészt ugye ott van a coldrex. Annak az összetevői egy fél algopyrin-nek megfelelő paracetamol (mezei fájdalomcsillapító), egy adag C-vitamin, és egy minimális (10 mg) "náthátlanító", azaz nyálkahártya-felszívó cucc. Mindez kb. 2-szeres árért a különböző összetevők együttes árához képest.

Aztán leugrottam a patikába köptetőért. Anyu az Ambroxol nevezetű tablettát ajánlotta, 640 Ft. De persze az ugyebár épp nincs, van Halixol 890-ért. Kérdezem és az mivel tud többet? "Hát ugyanaz a hatóanyaga mint az ambroxol-nak". De akkor mi a 250 ft különbség? Hát az hogy a halixolt a most nagyon menő TEVA gyártja, akiknek 750 mg xy összepréselése tabletta formájúra 30%-al többe kerül mint a másik cégnek. Köszönjük Emese.

A bejegyzés trackback címe:

https://nitroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr81341737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása