Összefüggéstelen gondolataimból osztanék meg párat.

A "gázkrízis"

Legszívesebben 2 kilométernyi idézőjelbe tenném ezt az egészet, akkora kreténség. Ebben a gyökér egy hétben egy dolog nem volt, és az a krízis. Az ukránok elzárták a gázt. Na most akkor utáljuk az ukránokat igaz? És mégis miért? Februárig lett volna elég gáz. Ez az egyik. A másik: Ne legyen munkanap mittudoménhanyadikán, mindenki maradjon otthon, mert hideg van és "nincs" gáz. Hát ez rohadt jó. Mindenki menjen haza, fűtse fel az összes szobát ahelyett hogy mindenki a munkahelyén lehetett volna, otthon meg le lehetett volna tekerni a csapokat. A harmadik, amiről önmagában nem hittem el, hogy nem Bagi-Nacsa paródia: Gy. Fletó vezérkancellárgeneralisszimuszdiktátorvezetőelnök úr megkérte a magyarokat, hogy húzzák egy kicsit lejjebb a fűtést, hogy segítsenek spórolni Magyarországnak.

Egy pillanat. Melyik országról is beszélünk? Svájc? USA? vagy esetleg Magyarország?

Ebben az országban ilyet kérni? Nekem volt egy vízióm. Úgy képzelem, hogy a nyilatkozat után rögtön 10 millió kéz nyúlt a gázcsapért. Hogy FELtekerje. Ugyanis egy átlagmagyar így gondolkozik: "hülye vagy Margit, húzd már fel 40 fokra, az még legalább 2 hét míg kihűl, leszarom hogy a többi 10 millió megfagy vagy nem... ne legyenek illúzióink. biztos hogy ez történt.

Az rossz ha a Burger Kingben akció van

Márpedig most az van. Így a vizsgaidőszakban pedig elég sokat eszek ott. Tudom hogy egészségtelen (egy bizonyos nézőpontból legalábbis), mégis egyszerűen az akciók olyan árakat generálnak, hogy az hihetetlen. Legutóbb 340 forintért ettem egy Whoppert. 340!!! A suli bármelyik büféjében egy bécsi szeletes zsemle min. 260 forint. A Whopper nagyobb, finonabb, több minden van benne, meleg, stb. és mégis csak 340. Egy csirke szendvics menü legutóbb 650Ft volt. Egész BP legnagyobb gyrosa kerül ennyibe, és ahhoz nincs se kóla, se sültkrumpli, (se puska). Tanulság: BK > McD

Phil Ivey órabére

Elém került a 2008-as év online póker legnagyobb nyerteseinek listája. A lista második helyén áll Phil Ivey, $6,575,111 dollárral (Az első Phil Galfond több mint 7 millával). Igen, jól olvastad. A megdöbbentő benne mégis az, hogyha ezt leosztod órabérre, kb. 700000 forintra jön ki. Óránként. Ezért is lehet csodálni Philt. Ha neked olyan munkád lenne, ahol heti 25 millió forintot keresel (munkával, és nem a pénzed kamatozásával), dolgoznál többet mint 2 hét az évben? Phil pedig 1907 órát dolgozott 2008-ban.

A bejegyzés trackback címe:

https://nitroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr20874411

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Könyvtár pinceklub 2010.11.16. 13:37:23

Helyszín: 1088 Bp., Múzeum körút 4. Látogatás: 2008. május 14. 18:50-22:05 > Esküszöm a helyre, ELTE, fejemet rá, hogy kinek ez a célja (a jó csapolt barna és búzasörök íze mellet), ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vacsi 2009.01.14. 22:52:20

Fűtés? Gázzal? Ugyanmár, elég kikötni a számítógépekből a hűtést:D
süti beállítások módosítása